Rúru zohrejeme na 200 °C, v rajnici na miernom plameni roztopíme maslo
Keď je maslo roztopené do rajnice pridáme cukor a miešame drevenou varechou (na miernom plameni), kým sa cukor v masle neroztopí
Preosejeme kakao a spolu s múkou, sódou bikarbónou a štipkou soli ho nasypeme do rajnice. Keď je zmes poriadne premiešaná, odstavíme z plameňa
V miske rozmiešame vajcia a prilejeme do panvice k cestu, dôkladne premiešame
Do cesta primiešame nasekanú čokoládu a rýchlo ňou naplníme pripravený plech vyložený papierom na pečenie. Cesto pečieme 20-25minút koláč má byť na povrchu tmavý a pevný a vnútri krémový
Keď je koláč vychladnutý natrieme ho lekvárom a orieškovým krémom (my sme dali mandľový krém od Slowlandie
Makovo - aróniové guľky 10-15ks
Potrebujete:
1 hrnček nasekaných mandlí
3 lyžice nasekaných kakaových bôbov
hrnček aróniových bobúľ
pol hrnčeka sušeného strúhaného kokosu
3 lyžice nemletého maku
1/3 hrnčeka kokosového cukru, alebo medu
1/2 lyžičky prášku do pečiva
štipka soli
3 lyžice kokosového oleja
1/2 lyžičky mletej škorice
1 väčšie vajce (najlepšie domáce)
Postup:
v miske zmiešame suché ingrediencie okrem cukru, v druhej vyšľaháme vajíčko s cukrom do peny a primiešame kokosový olej, pridáme ostatné mokré prísady a obe misky spolu zmiešame
vytvarujeme guľky, ktoré poukladáme na plech vyložený papierom na pečenie
pečieme pri teplote 180°C asi 10 minút
Aróniový koláč s posýpkou
Potrebujete:
veľký plech, hrnček 250ml
1 hrnček pohánkovej múky
1,5 hrnčeka špaldovej múky
1 hrnček kokosového cukru
1 hrnček acidka
1/2 hrnčeka kokosového oleja
prášok do pečiva
2 vajcia (najlepšie domáce)
na oblohu arónia, alebo aj iné bobuľové ovocie
citrónová kôra
Na mrveničku:
maslo
mleté mandle, alebo lieskovce
mletá škorica
Postup:
v mixéri vyšľaháme acidko, vajcia, olej a citrónovú kôru
v druhej miske zmiešame múku s práškom do pečiva a pridáme vyšľahanú vajíčkovú zmes
cesto vylejeme na plech s papierom na pečenie a navrch nahusto nasypeme ovocie a nakoniec mrveničku
pečieme pri teplote 200°C cca pol hodinu
Aróniovo - jablkové mafiny
Potrebujete:
hrnček aróniových bobúľ
2 jablká
250g špaldovej múky
2 lyžičky prášku do pečiva
125g kokosového cukru
120ml medu
60ml bieleho jogurtu
120ml kokosového oleja
2 vajcia (najlepšie domáce)
plech na mafiny
Postup:
rúru zohrejeme na 200°C
jablká očistíme a nakrájame na malé kúsky, odložíme na bok
do veľkej misky nasypeme múku, prášok do pečiva a škoricu
v ďalšej miske rozmiešame 125g cukru, med, jogurt, olej a vajcia
do misky s múkou primiešame vaječnú zmes s cukrom, pridáme jablká
Používame cookies aby sme pre vás zabezpečili ten najlepší zážitok z našich webových stránok. Ak budete pokračovať v používaní tejto stránky budeme predpokladať, že súhlasíte s ich používaním.OkNieZásady ochrany osobných údajov