Recepty

Čokoládovo-aróniový brownies

Potrebujete:

  • 150g masla
  • 300g kokosvého cukru
  • 75g preosiateho kakaa
  • 150g hladkej (aj mandľovej) múky
  • 1 lyžička sódy bikarbóny
  • štipka soli
  • 4 vajíčka (najlepšie domáce)
  • 150g kvalitnej čokolády nasekanej na malé kúsky
  • Plech na pečenie 30x20x5 cm

Postup:

  1. Rúru zohrejeme na 200 °C, v rajnici na miernom plameni roztopíme maslo
  2. Keď je maslo roztopené do rajnice pridáme cukor a miešame drevenou varechou (na miernom plameni), kým sa cukor v masle neroztopí
  3. Preosejeme kakao a spolu s múkou, sódou bikarbónou a štipkou soli ho nasypeme do rajnice. Keď je zmes poriadne premiešaná, odstavíme z plameňa
  4. V miske rozmiešame vajcia a prilejeme do panvice k cestu, dôkladne premiešame
  5. Do cesta primiešame nasekanú čokoládu a rýchlo ňou naplníme pripravený plech vyložený papierom na pečenie. Cesto pečieme 20-25minút koláč má byť na povrchu tmavý a pevný a vnútri krémový
  6. Keď je koláč vychladnutý natrieme ho lekvárom a orieškovým krémom (my sme dali mandľový krém od Slowlandie

Makovo - aróniové guľky 10-15ks

Potrebujete:

  • 1 hrnček nasekaných mandlí
  • 3 lyžice nasekaných kakaových bôbov
  • hrnček aróniových bobúľ
  • pol hrnčeka sušeného strúhaného kokosu
  • 3 lyžice nemletého maku
  • 1/3 hrnčeka kokosového cukru, alebo medu
  • 1/2 lyžičky prášku do pečiva
  • štipka soli
  • 3 lyžice kokosového oleja
  • 1/2 lyžičky mletej škorice
  • 1 väčšie vajce (najlepšie domáce)

Postup:

  1. v miske zmiešame suché ingrediencie okrem cukru, v druhej vyšľaháme vajíčko s cukrom do peny a primiešame kokosový olej, pridáme ostatné mokré prísady a obe misky spolu zmiešame
  2. vytvarujeme guľky, ktoré poukladáme na plech vyložený papierom na pečenie
  3. pečieme pri teplote 180°C asi 10 minút

Aróniový koláč s posýpkou

Potrebujete:

  • veľký plech, hrnček 250ml
  • 1 hrnček pohánkovej múky
  • 1,5 hrnčeka špaldovej múky
  • 1 hrnček kokosového cukru
  • 1 hrnček acidka
  • 1/2 hrnčeka kokosového oleja
  • prášok do pečiva
  • 2 vajcia (najlepšie domáce)
  • na oblohu arónia, alebo aj iné bobuľové ovocie
  • citrónová kôra

Na mrveničku:

  • maslo
  • mleté mandle, alebo lieskovce
  • mletá škorica

Postup:

  1. v mixéri vyšľaháme acidko, vajcia, olej a citrónovú kôru
  2. v druhej miske zmiešame múku s práškom do pečiva a pridáme vyšľahanú vajíčkovú zmes
  3. cesto vylejeme na plech s papierom na pečenie a navrch nahusto nasypeme ovocie a nakoniec mrveničku
  4. pečieme pri teplote 200°C cca pol hodinu

Aróniovo - jablkové mafiny

Potrebujete:

  • hrnček aróniových bobúľ
  • 2 jablká
  • 250g špaldovej múky
  • 2 lyžičky prášku do pečiva
  • 125g kokosového cukru
  • 120ml medu
  • 60ml bieleho jogurtu
  • 120ml kokosového oleja
  • 2 vajcia (najlepšie domáce)
  • plech na mafiny

Postup:

  1. rúru zohrejeme na 200°C
  2. jablká očistíme a nakrájame na malé kúsky, odložíme na bok
  3. do veľkej misky nasypeme múku, prášok do pečiva a škoricu
  4. v ďalšej miske rozmiešame 125g cukru, med, jogurt, olej a vajcia
  5. do misky s múkou primiešame vaječnú zmes s cukrom, pridáme jablká
  6. cesto naberáme lyžičkou do košíkov
  7. plech dáme do vyhriatej rúry a pečieme 20minút
0
    0
    Váš košík
    Váš košík je prázdnyVrátiť sa do obchodu